Sopraanot juhlivat laulukilpailussa

Vahvat sopraanot juhlivat Kangasniemen 31. laulukilpailun finaalissa. Tasokkaan kilpailun voittajaksi tuomaristo arvioi sopraano Iida Antolan (s. 1990), joka on vuodesta 2015 lähtien opiskellut laulua Berliinissä UdK-korkeakoulussa Elisabeth Werresin opastuksella.
Kilpailussa toiseksi sijoittui sopraano Johanna Isokoski (s. 1990), joka opiskelee Sibelius-Akatemiassa Sirkka Parviaisen johdolla. Kisa kolmas oli sopraano, musiikin maisteri ja musiikkipedagogi Johanna Lehesvuori (s. 1980).

Laulukilpailun voittaja sai palkintona 6000 euroa. Kakkonen tienasi 3500 ja kolmas 2000 euroa. 

Tuomariston puheenjohtaja Mikko Frank luonnehti tämänvuotista laulukilpailua erittäin korkeatasoiseksi. Hänen mukaansa tuomaristolla oli kova työ seuloa finalistit ja voittajat kaikkiaan 18 kilpailijan joukosta. Frankin lisäksi tuomaristoon kuuluivat Rilla Kyykkä, Hannu Niemelä, Seppo Ruohonen ja Sirkku Wahlroos-Kaitila.

Musiikkikilpailun palkittuja ja viimevuotista voittajaa Maiju Vaahtoluotoa voidaan kuulla tänään maanantaina Voittajat lavalla -konsertissa. Konsertti alkaa Kangasniemi-salissa klo 19.

Huomenna tiistaina klo 18  on Kangasniemi-salissa vuorossa koko perheen Tuubakimalainen, jossa esiintyvät Harri Lidsle (tuuba), Miikka Kallio (piano) ja Suvi Airaksinen (käsikellot).