Kulettua polokua vie aikamatkalle

Tervaniemen tuvassa voi vielä tänään ja huomenna tehdä aikamatkan menneisyyteen. ”Kulettua polokua”–niminen näyttely juhlistaa 100-vuotiasta Suomea ja 150 vuotiasta Kangasniemeä kolmen eri tekijän teoksin. Terttu Laitisen, Jaana Vepsäläinen-Serdijnin ja Liisa Arkon yhteisnäyttelyssä nähdään niin kaskenpolttoa kuin peltotöitä maalauksin ja hiilitöin. Tuvassa vierailijat vastaan ottaa aikakaudelle sopivaan asuun sonnustautunut talon emäntä tai emännät, tilanteesta riippuen. Menneiden aikojen elämästä kertovien teosten lisäksi näytteillä on entisaikojen työvälineitä, joiden käyttötarkoituksia vierailijat voivat arvailla. Tunnelmaa luomassa on myös vanhoja käsitöitä.

Terttu Laitinen, Jaana Vepsäläinen-Serdijn, Liisa Arkko: Kulettua polokua, Tervaniemen tupa, Tervaniementie 1. Näyttely on auki 9.7.– 14.7. klo 12-18. Vapaa pääsy.