Luottamushenkilöpaikat jaettiin sopuisasti

Keväällä valittu kunnanvaltuusto aloitti työnsä maanantaina. Luottamushenkilöpaikkojen jako on joskus Kangasniemelläkin ollut pitkä, hankala ja paljon äänestyksiä vaatinut rupeama. Nyt neuvotteluissa syntynyt sopu piti ja valtuusto päätti valinnoista ripeästi ilman äänestyksiä.

Vehmalan lisäksi valtuuston puheenjohtajistossa istuvat kaksivuotiskauden demareiden Tuula Vornanen (I vpj) ja kokoomuksen Rauni Pietarinen (II vpj). Kahdeksi vuodeksi valittiin myös kunnanhallitus, jossa keskustaa edustavat puheenjohtaja Tapani Nykänen (varajäsen Sari Leskinen), Timo Seppälä (Tuomo Janhunen) ja Marjaana Sävilammi (Hannu Tiusanen). Demareista hallituksessa ovat varapuheenjohtaja Tiina Väisänen (Tuula Vornanen) ja Markku Kuusjärvi (Jani Savolainen). Vihreitä hallituksessa edustaa Petra Laitinen (Maisa Juntunen) ja perussuomalaisia Tapio VIljanen (Arto Tommola, kesk.).

Valtuuston vaalilautakunta: puheenjohtaja Matti Tulla (Hannu Tiihonen), Janne Savolainen (Tiina Väisänen), vpj Petra Laitinen (Marjo Heikkinen – den Arend), Rauni Pietarinen (Simo Hokkanen), Tapio Viljanen (Kari Synberg).
Sivistys ja hyvinvointilautakunta: Arto Tommola (Ismo Manninen), Tuula Paavilainen (Leena Haikarainen), Roope Pylvänäinen (Armi Lindberg), vpj Jani Savolainen (Markku Kuusjärvi), Eija Partanen (Piia Halttunen), Paula Kuitunen ( Heidi Kukkohovi) Maisa Juntunen (Mika Laitinen), puheenjohtaja Simo Hokkanen (Janne Kankkunen), Sirpa Söderström (Kari Laitinen).
Tekninen lautakunta: Lilja Puura (Raija Vinkola), vpj Sulo Hämäläinen (Kauko Romo), puheenjohtaja Kari Luukkainen (Ismo Manninen), Sari Leskinen (Helvi Marttinen), Tuomo Janhunen (Jouni Laitinen), Sirpa Sappinen (Marjatta Valkonen), Eetu Lahikainen (Tapio Viljanen)
Keskusvaalilautakunta: puheenjohtaja Taru Juntunen, vpj Pasi Hänninen, Kirsti Price, Olavi Heikkala, Tapio Viljanen. Varajäsenet kutsumisjärjestetyksessä Sirpa Söderström, Päivi Hokkanen, Kuisma Hänninen, Tanja Loppi ja Ansa Riikonen.
Tarkastuslautakunta: puheenjohtaja Matti Tulla, (Jari Särkkä), Mervi Savolainen (Ansa Riikonen), vpj Juhani Raatikainen (Raija Vinkola), Marjo Heikkinen – den Arend (Elina Partanen), Petri Pylvänäinen (Erkki Paatola).

Kunnanhallituksen kehittämisjaosto: puheenjohtaja Tapani Nykänen (Sari Leskinen), Marjaana Sävilammi (Timo Seppälä), vpj Markku Kuusjärvi (Juhani Raatikainen), Arja Kuparinen (Kaija Koskinen), Maisa Juntunen (Simo Hokkanen).
Teknisen lautakunnan rakennuslupajaeosto: puheenjohtaja Kari Luukkainen (Timo Seppälä), Sari Leskinen (Marjatta Valkonen), Ismo Manninen (Jari Särkkä), vpj Sulo Hämäläinen (Kauko Romo), Lilja Puura (Raija Vinkola)
Teknisen lautakunnan tiejaosto (toimii vuoden 2018 loppuun): puheenjohtaja Anne Puikkonen (Tuomo Janhunen), vpj Marjatta Valkonen (Arto Tommola), Jarmo Tyrväinen (Sari Leskinen).
Puulan seutuopiston opistolautakunta: Marjatta Valkonen (Tuomo Janhunen), Arja-Liisa Kuparinen (Rauni Salomaa-Peussa), Simo Hokkanen (Mika Laitinen)

Etelä-Savon maakuntaliiton edustajainkokous: Tapani Nykänen (Hannu Tiusanen), Tuula Vornanen (Tiina Väisänen), Simo Hokkanen (Rauni Pietarinen)
Essoten kuntayhtymän valtuusto: Helvi Marttinen (Sirpa Sappinen), Petra Laitinen (Maisa Juntunen), Jani Savolainen (Markku Kuusjärvi).
Mikkelin ympäristölautakunta: Eija Partanen (Markku Kuusjärvi).
Vaalijalan kuntayhtymän yhtymäkokous: Kari Luukkainen (Marjaana Sävilammi).
Etelä-Savon poliisin neuvottelukunta: Sirpa Sappinen (Kari Luukkainen).
Itä-Suomen päihdehuollon kuntayhtymän yhtymävaltuusto: Teuvo Pulliainen (Elina Partanen).
Kiinteistötoimitusten uskotut miehet: Sari Leskinen, Jouni Laitinen, Ilkka Tanttu, Marjaana Sävilammi, Arto Luhanko, Lilja Puura, Olli Tiainen.
Käräjäoikeuden lautamiehet: Arto Tommola, Tiina Väisänen.